Milieu

Koopmans’ drukkerij draagt zijn steentje bij aan het milieu; daarom zijn wij FSC®- én PEFC™ gecertificeerd. Deze keurmerken geven de zekerheid dat de grondstof voor het papier afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. Dit is geen overbodige luxe, aangezien de pulp, die gebruikt wordt voor een gemiddelde papiersoort, vaak uit drie of vier verschillende bronnen komt.
Als inkoper van papier wilt u zeker weten dat die pulp niet afkomstig is uit een bos met hoge natuurwaarden (‘oerbos’) of van een plantage waarvoor tropisch regenwoud is gekapt. De keurmerken geven uw klant zekerheid over de herkomst van de grondstoffen.
Vanwege ons certificaat mogen wij uw drukwerk voorzien van het FSC®- en het PEFC™ logo, waarmee u naar uw klanten aangeeft dat uw huisstijl of brochure ook daadwerkelijk op papier gedrukt is van bomen afkomstig uit verantwoorde bosbouw.

Wij hebben een eigen papierlijn beschikbaar: Digi Groen. Een mooie collectie van diverse papiersoorten en enveloppen, met het FSC®-keurmerk en geheel of gedeeltelijk van gerecyclede vezels.

Check voor meer informatie www.digigroen.nl. Wij sturen u de complete voorbeeldmap graag toe!
Maar ook op andere vlakken belasten wij het milieu zo min mogelijk. Zo gebruiken we uitsluitend groene stroom en drukken we met inkten die gebaseerd zijn op een plantaardig bindmiddelsysteem. We gebruiken een zeer lage alcoholtoevoeging in het vochtwater van de persen. Onze wasmiddelen zijn biologisch afbreekbaar en ons papier, hout en plastic afval wordt gescheiden opgehaald.

Informatie Papier en karton.nl

Koopmans’ drukkerij op weg naar ISO certificering!

Begin Oktober 2018 is het team van Koopmans’ drukkerij van de afdelingen: bedrijfsbureau, studio, drukkers en afwerkers om tafel gegaan. Ook bij ons is de stap gezet op weg naar ISO kwaliteit en milieu.

Bij Koopmans’ drukkerij streven we structureel naar het optimaliseren en borgen van onze prestaties op het gebied van kwaliteit en milieu. Als organisatie die maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel heeft, zijn we trots op die prestaties. We vinden het belangrijk dat ook uit te dragen – zowel richting opdrachtgevers als naar medewerkers en relaties. We hebben er daarom nu voor gekozen in te zetten op zowel een ISO 14001 als een ISO 9001 certificering.